Familieopstellingen

Wat is een familieopstelling?

Op een dieper niveau maken we allemaal deel uit van een groter geheel, en zijn we onlosmakelijk verbonden met onze familie. Of we nu willen of niet, familiekrachten spelen een rol in ons persoonlijk leven. Een familieopstelling leidt vaak tot meer bewustzijn van de patronen in familie en hoe deze kunnen veranderen. Het is een therapeutisch middel om te onderzoeken wat op een onbewust niveau, zielsniveau, de oorzaak of kern van het probleem is.

In ieders leven komen thema’s voor die extra aandacht vragen. In geval het niet lukt tot een (blijvende) oplossing of verandering te komen, of wanneer je het gevoel hebt in cirkels te draaien, kan een opstelling je helpen tot de kern van het probleem door te dringen. Dit geldt voor uiteenlopende levensthema’s.

Een opstelling kan tijdens een workshop of tijdens een individueel consult plaatsvinden. Wanneer u twijfelt of uw vraag geschikt is voor een opstelling, dan kunt u hierover vrijblijvend contact opnemen of een afspraak maken voor een kennismakingsconsult.

De thema’s die tijdens een workshop door de verschillende deelnemers worden ingebracht zijn meestal sterk met elkaar verbonden en vaak herkenbaar voor de andere aanwezigen. Deelname is doorgaans voor iedereen een indrukwekkende ervaring, die een aanzet geeft tot verandering. Daarbij blijkt het minder relevant of je nu deelneemt als representant, of je eigen thema inbrengt. De impact van een workshop is in beide gevallen groot.

Regelmatig deelnemen als representant leidt tot verdieping in uw proces van bewustwording, persoonlijke groei.

Informatie thema workshop Samengestelde gezinnen/co-ouderschap

Ook binnen een samengesteld gezin spelen de systemische principes een grote rol. Hoe geef je hier binnen een samengesteld gezin handen en voeten aan? Want als iedereen recht heeft op zijn eigen plek en erbij hoort: hoe ziet dat er dan uit voor je ex-partner. En wat nu als je huidige partner en je ex elkaar niet mogen?

Hoe zit het met de balans van geven en nemen tussen partners en je (stief) kinderen? Wat kun je wel en niet van je nieuwe partner vragen in de opvoeding van jouw kinderen. En andersom: waar eindigt jouw verantwoordelijkheid naar de kinderen van je partner?

Hoe geef je vorm aan de relatie met je stiefkinderen? En wat doe je met het verschil in gevoel voor je eigen en je stief kinderen? Mag dat? Kan dat? En hoe dan?

Een opstelling geeft inzicht in welke (onbewuste) patronen spelen in je nieuwe gezin en wat er nodig is voor alle gezinsleden om tot een evenwichtige groei en bloei te komen.

Kijk hier voor meer informatie over de tarieven van deelname aan een workshop.

Informatie thema workshop Lichaam/Ziel/Geest

“De beweging van de ziel manifesteert zich in het lichaam en vertaalt zich in de geest”

Systeem opstellingen geven verhelderende en bevrijdende inzichten voor mensen die worstelen met vragen over relaties met een partner, ouders, broers/zussen en kinderen. Vragen over patronen die steeds terugkomen, ziekte, een diep onverklaarbaar verdriet of het steeds vastlopen in bijvoorbeeld werksituaties.

Drie-eenheid Lichaam/Ziel/Geest

Ook onze ziel, lichaam en geest vormen een systemische drie-eenheid. De wisselwerking tussen deze eenheden vormt de basis van waaruit wij ontwikkelen, groeien en leren. Deze dag gaan we in op de universele werking van dit systeem en op zoek naar meer inzicht, verbinding en balans in jouw eigen ziel, lichaam en geest. 

We werken we met een combinatie van oefeningen en opstellingen. Hierbij zal de wisselwerking en balans van jouw ziel, lichaam en geest telkens centraal staan.

Door je gewaar te zijn van de werking van deze systemische drie-eenheid, versnel en verstevig je vanzelf je natuurlijke bewustwordingsproces. Je leert opnieuw voelen vanuit mogelijkheden in plaats van denken in beperkingen.

Kijk hier voor meer informatie over de tarieven van deelname aan een workshop.

Aanleidingen voor een opstelling

Vragen over lichamelijke en geestelijke gezondheid van uzelf of uw kind(eren), zoals:

  • Somatisch onvoldoende verklaarde klachten, fibromyalgie, hoofdpijn, CVS, chronische fysieke klachten
  • depressieve klachten, angsten, schuldgevoelens, oververantwoordelijkheid
  • rouw
  • Relatieproblemen (met ouders, (ex-)partner, kinderen), samengestelde gezinnen
  • rouw
  • Opvoedingsvragen
  • zingevingsvragen
  • spiritualiteit

Een opstelling geeft inzicht in de achterliggende oorzaak van je klachten. Doorgaans zijn daarna enkele (laagfrequente) gesprekken helpend om de verkregen inzichten daadwerkelijk te integreren in je dagelijks leven.

Praktijk Wilmy Seykens is aangesloten bij: