Systeemopstellingen samengestelde gezinnen en co-ouders

Naar aanleiding van de positieve reacties op de vorige workshop Samengestelde gezinnen en co-ouderschap, organiseren Jeroen en ik op 26 oktober 2019 een nieuwe dag rondom dit thema.

Deelnemers lieten weten dat ze veel herkenning vonden in elkaars ervaringen. Zowel in de verhalen die ze tijdens de dag uitwisselden als in de verschillende rollen die ze tijdens elkaars opstellingen voor elkaar representeerden.

Alles opnieuw uitvinden

Alle vanzelfsprekendheid in hoe je met elkaar omgaat ontbreekt binnen een samengesteld gezin en alles moet telkens opnieuw uitgevonden worden. We brengen (vaak onbewuste) patronen uit ons verleden of een vorige relatie mee, die in een nieuwe relatie vaak (niet meer) werken Wie komt op de eerste plaats? Je kinderen, je ex of je nieuwe partner. En hoe breng je dat dan in praktijk? Hoe ga je er mee om als je niets van jezelf herkent in de kinderen van je nieuwe partner? Hoe werkt een samengesteld gezin?

Kerngezin vs samengesteld gezin

Wanneer je binnen een samengesteld gezin leeft is het vaak lastig om herkenning te vinden bij kerngezinnen. Samenleven binnen een samengesteld gezin brengt zo veel én andere uitdagingen met zich mee. Daarnaast is het vaak ook pijnlijk om herkenning bij andere kerngezinnen te zoeken, omdat de scheiding je eigen kerngezin heeft opengebroken en niet langer bestaat. Meer informatie over de workshop vindt je hier.

Ben je benieuwd naar wat een opstelling voor jouw samengestelde gezin kan betekenen? Ben je op zoek naar uitwisseling met andere mensen levend in een samengesteld gezin? Je kunt je aanmelden via workshop@wilmyseykens.nl.

Twijfel je of je vraag past binnen deze dag? Neem gerust contact op om dit te overleggen.

Praktijk Wilmy Seykens is aangesloten bij: