Vooraankondiging Training Taal van je Ziel (systemisch leven en werken)

Tijdens onze maandelijkse workshop krijgen we regelmatig de vraag of we ook een opleiding geven. Tot nu toe was dit niet het geval. Maar we merkten in de loop van de jaren ook bij onszelf de behoefte groeien om meer verdieping aan te bieden. Wij leven en werken vanuit de systemische visie en dit helpt ons bij grote en kleine gebeurtenissen in ons leven. Na 10 jaar samen opstellingen geven zetten we nu vol enthousiasme een volgende stap in ons aanbod. We willen onze ervaring graag met jullie delen in onze training.

Training de Taal van je ziel: systemisch leven en werken

Systeemgericht leven en werken ontwikkel en leer je vooral in de het dagelijks leven en door te kijken naar hoe anderen dit doen. Daarom bestaat de training uit een combinatie van 6 lesdagen en 4 ervaar dagen. Tijdens de lesdagen werken we aan de hand van de volgende thema’s:

Lesdag 1: Systemische principes

Lesdag 2: Gewaar zijn

Lesdag 3: Systemisch kijken

Lesdag 4: Lichaam/Ziel/Geest

Lesdag 5: Verbinding met het grotere geheel

Lesdag 6: Reflectie dag

Naast theorie bestaat een lesdag uit ervaringsgerichte oefeningen waarbij je zowel individueel als in groepjes je systeem nader onderzoekt middels opstellingen.  Op deze manier verdiept je systemische kennis, kun je oefenen met zelf opstellingen begeleiden en wissel je ervaringen uit met elkaar. 

Tussen de lesdagen door neem je minimaal 4 keer deel aan de reeds geplande workshops. Dit noemen we de ervaardagen. Je bent daarin vrij te kiezen aan welke workshop je deelneemt.

Aan het eind van de training:

  • heb je ervaring opgedaan met opstellingen begeleiden
  • ben je meer gewaar van de wijze waarop systemische principes in jouw leven spelen en herken je deze sneller bij jezelf. 
  • ben je in staat om de systemische principes toe te passen op meerdere aspecten in je leven en werk.

De rode draad in deze training is de ontwikkeling van je ontvankelijkheid (gewaarzijn) en het vertalen van sensaties die zich in je lichaam manifesteren. Hoe kun je deze zowel in je leven als in je professionele werkzaamheden kunt inzetten? Met andere woorden: leven en werken als representant en telkens opnieuw afstemmen op de energie van het moment.

Voor wie?

We werken met maximaal 10 deelnemers, waardoor er veel ruimte is voor individuele afstemming. Hiervoor is ervaring met opstellingen niet persé noodzakelijk. 

De training is bedoeld voor iedereen die zijn ervaring met systemisch werk en leven wil uitbreiden. Therapeuten, coaches maar ook mensen die niet werkzaam zijn binnen de zorg, zijn van harte welkom.

Verdere praktische informatie volgt binnenkort.

Alvast je interesse kenbaar maken? Dat kan per mail.

 

Praktijk Wilmy Seykens is aangesloten bij: