- Dit evenement is voorbij.
Themadag systeemopstellingen Mantelzorg
28 september, van 09:30 tot 18:00
Evenement Navigatie
Deze themadag is bedoeld voor iedereen die in het dagelijks leven met mantelzorg te maken heeft. Privé of werk gerelateerd. Aan de hand van de wetmatigheden die binnen een systeem werkzaam zijn wordt gekeken naar je persoonlijke vraag of verlangen.
Na een korte inleiding over hoe systemen werken, wordt er met opstellingen gewerkt. De vraag die je inbrengt wordt eerst kort besproken, waarna wordt bepaald wat en wie er wordt opgesteld. Er worden representanten gekozen voor jezelf en de andere familieleden en/of symptomen, die je dan intuïtief een plaats geeft in de ruimte.
Mogelijke vragen die aan bod kunnen komen:
Hoe zorg ik ervoor dat ik minder overbelast raak?
Waar ligt de grens van mijn verantwoordelijkheid?
Hoe ga ik om met mijn (oude) pijn die vroeger ontstaan is in de relatie met mijn naaste?
Wat is goed voor mij, wat is goed voor de ander?
Hoe ga ik om met de veranderingen in de relatie met mijn naaste?
Voorkennis over systeemopstellingen is niet nodig. Tijdens de dag zelf zullen we (indien gewenst) ruimte bieden voor nabespreken en uitleggen van de verschillende dynamieken die tijdens een opstelling zichtbaar worden.
(In samenwerking met Jeroen Saris)
Ook binnen een samengesteld gezin spelen de systemische principes een grote rol. Hoe geef je hier binnen een samengesteld gezin handen en voeten aan? Want als iedereen recht heeft op zijn eigen plek en erbij hoort: hoe ziet dat er dan uit voor je ex-partner. En wat nu als je huidige partner en je ex elkaar niet mogen?
Hoe zit het met de balans van geven en nemen tussen partners en je (stief) kinderen? Wat kun je wel en niet van je nieuwe partner vragen in de opvoeding van jouw kinderen. En andersom: waar eindigt jouw verantwoordelijkheid naar de kinderen van je partner?
Hoe geef je vorm aan de relatie met je stiefkinderen? En wat doe je met het verschil in gevoel voor je eigen en je stief kinderen? Mag dat? Kan dat? En hoe dan?
Een opstelling geeft inzicht in welke (onbewuste) patronen spelen in je nieuwe gezin en wat er nodig is voor alle gezinsleden om tot een evenwichtige groei en bloei te komen.
Kijk hier voor meer informatie over de tarieven van deelname aan een workshop.
“De beweging van de ziel manifesteert zich in het lichaam en vertaalt zich in de geest”
Systeem opstellingen geven verhelderende en bevrijdende inzichten voor mensen die worstelen met vragen over relaties met een partner, ouders, broers/zussen en kinderen. Vragen over patronen die steeds terugkomen, ziekte, een diep onverklaarbaar verdriet of het steeds vastlopen in bijvoorbeeld werksituaties.
Drie-eenheid Lichaam/Ziel/Geest
Ook onze ziel, lichaam en geest vormen een systemische drie-eenheid. De wisselwerking tussen deze eenheden vormt de basis van waaruit wij ontwikkelen, groeien en leren. Deze dag gaan we in op de universele werking van dit systeem en op zoek naar meer inzicht, verbinding en balans in jouw eigen ziel, lichaam en geest.
We werken met een combinatie van oefeningen en opstellingen. Hierbij zal de wisselwerking en balans van jouw ziel, lichaam en geest telkens centraal staan.
Door je gewaar te zijn van de werking van deze systemische drie-eenheid, versnel en verstevig je vanzelf je natuurlijke bewustwordingsproces. Je leert opnieuw voelen vanuit mogelijkheden in plaats van denken in beperkingen.
Kijk hier voor meer informatie over de tarieven van deelname aan een workshop.
Vragen over lichamelijke en geestelijke gezondheid van jezelf of jouw kind(eren), zoals:
- somatisch onvoldoende verklaarde klachten, fibromyalgie, hoofdpijn, CVS, chronische fysieke klachten
- depressieve klachten, angsten, schuldgevoelens, oververantwoordelijkheid
- rouw
- relatieproblemen (met ouders, (ex-)partner, kinderen), samengestelde gezinnen
- rouw
- opvoedingsvragen
- zingevingsvragen
- spiritualiteit
Een opstelling geeft inzicht in de achterliggende oorzaak van je klachten. Doorgaans zijn daarna enkele (laagfrequente) gesprekken helpend om de verkregen inzichten daadwerkelijk te integreren in je dagelijks leven.